Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wyposażonej w ostrze Ultrablade, dodać cebule, czosnek oraz białą część pora, przekrojoną na cztery i miksować na opcji Turbo przez 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0.2
Krok 2
Następnie ostrze zmienić na mieszadło, dodać koncentrat pomidorowy i włączyć program Slow Cook P1 na 10 minut.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Po tym czasie mieszadło ponownie zmienić na ostrze Ultrablade, dodać bulion, kostki marchewki, soczewicę, selera, pomidory suszone, przyprawy i ustawić program Soup P1 na 25 minut.
program: Zupy - Kremy (P1)
Krok 4
Po skończonym programie, odstawić do ostygnięcia, a gdy całość będzie miała temperaturę ok. 30 stopni, dodać jajka i całość dokładnie wymieszać.
Krok 5
Następnie gotową masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30 minut. Gotowy pasztet kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu.