przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Fit pasztet z soczewicy z suszonymi pomidorami

recipe time 80 min
recipe portion 12 porcji

200 g SOCZEWICA

2 szt. MARCHEWKA

700 ml BULION WARZYWNY

3 szt. CEBULA

3 ząbek CZOSNEK

1 szt. POR (BIAŁA CZĘŚĆ)

1 szt. seler

3 szt. JAJKA

350 ml PRZECIER POMIDOROWY

6 szt. POMIDORY SUSZONE

2 szczypyta SŁODKA PAPRYKA MIELONA

2 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wyposażonej w ostrze Ultrablade, dodać cebule, czosnek oraz białą część pora, przekrojoną na cztery i miksować na opcji Turbo przez 10 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0.2

Krok 2

Następnie ostrze zmienić na mieszadło, dodać koncentrat pomidorowy i włączyć program Slow Cook P1 na 10 minut.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Po tym czasie mieszadło ponownie zmienić na ostrze Ultrablade, dodać bulion, kostki marchewki, soczewicę, selera, pomidory suszone, przyprawy i ustawić program Soup P1 na 25 minut.

program: Zupy - Kremy (P1)

Krok 4

Po skończonym programie, odstawić do ostygnięcia, a gdy całość będzie miała temperaturę ok. 30 stopni, dodać jajka i całość dokładnie wymieszać.

Krok 5

Następnie gotową masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30 minut. Gotowy pasztet kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu.