Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Filety z czerwonej mullet na parze, pieczony seler z nasionami kolendry .

Barwena (Mullus surmuletus) to najbardziej ceniona ryba z rodziny barwenowatych. Występuje wyłącznie w Europie, gdzie można ją spotkać pod nazwami red mullet, salmonete de roca, triglia di scoglio czy rouget barbet. Oferujemy ją w rzadko spotykanym, dość dużym rozmiarze 300-400 g

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

8 szt. czerwonej mullet filet

1 łyżeczka Nasiona kolędry

1 szt. POMARAŃCZA

300 ml. BULION WARZYWNY

3 szt. Gałązka tymianku

1 łyżeczka SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 łyżeczka OLIWA Z OLIWEK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Obierz pomarańczę i wyciśnij z niej sok.

Krok 2

Obierz i pokrój seler korzeniowy w kostkę .

Krok 3

Wyłóż koszyk do gotowania na parze papierem do pieczenia i dodaj filety z mullet. Polej oliwą z oliwek. Dodaj tymianek i skórkę pomarańczową. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wlej oliwę do miski wyposażonej w mieszadło i dodaj pokrojonego w kostkę selera oraz nasiona kolendry. Uruchom program wolnego gotowania P1 na 10 minut. Dwie minuty przed zakończeniem programu wlej sok pomarańczowy.

Krok 5

Po zakończeniu programu wyjmij mieszadło. Dodaj bulion warzywny do misy i zamocuj kosz do gotowania na parze. Uruchom program gotowania na parze P1 na 12 minut. Filety serwujemy z selerem i niewielką ilością bulionu.