przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

FILET Z SOLI

recipe time 38 min
recipe portion 5 porcji

40 g MĄKI

40 g MIĘKKIE MASŁO

200 ml MLEKO PÓŁTŁUSTE

200 ml BULION RYBNY

600 g FILET Z SOLI

50 g MAŁŻE

100 g KREWETKI

80 g STARTY SER

25 g BUŁKA TARTA

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Nagrzać piekarnik do 180°C.

Krok 2

Do misy wyposażonej w trzepaczkę dodać mąkę, masło, mleko i bulion. Doprawić solą i pieprzem. Mieszać przy prędkości 7 przez 30 sekund.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 7

czas: 30

Krok 3

Włączyć program Sauce przy temperaturze 90°C i prędkości 4 na 8 minut.

program: Sosy

Krok 4

W naczyniu do pieczenia umieścić filety, krewetki i małże. Pokryć sosem i posypać serem i bułką tartą. Piec przez 20 minut.