Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy CC z ostrzem do ciasta dajemy mleko, cukier, pokruszone drożdże, żółtka, masło, spirytus Pastry P2 po 1 minucie dodać mąkę i ekstrakt waniliowy i wyrabiamy dalej do zakończenia programu , gdy zakończy się wyrastanie ustawić jeszcze temp 30 i czas 30 min .
Krok 2
Gdy ciasto ładnie wyrosło 1/2 porcji przełożyłam na oprószoną mąką stolnicę - rozwałkowałam. Następnie rozwałkowane ciasto pokroiłam na paski szer ok 2 cm, paski pokroiłam na romby dł ok 7 cm. W każdym kawałku ciasta na środku zrobiłam nacięcie i przewlekłam jeden koniec ciasta. Smażyłam w głębokim rozgrzanym oleju po ok 2 minuty z każdej strony. Odsączyłam na papierowym ręczniku, oprószyłam cukrem pudrem. Smacznego