Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i pozostawiamy najlepiej na całą noc. Nazajutrz odcedzamy i przekładamy do misy z założonym ostrzem do wyrabiania. Dodajemy pozostałe składniki oraz wszystkie przyprawy. Umieszczamy koszyczek i zamykamy pokrywą. Uruchamiamy program puls na 2 minuty.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 2
Krok 2
Po tym czasie zgarniamy składniki ze ścianek misy i ponownie uruchamiamy na prędkości 12 na 2 minuty. W trakcie jeszcze raz zgarniamy (jakieś 30 sekund przed końcem) i dolewamy łyżkę zimnej wody. Gotową masę owijamy folią spożywczą bądź przekładamy do woreczka i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju ok 3 minuty z każdej strony. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy od razu, na ciepło z sałatką lub ulubionymi sosami.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 2