Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Na 24 godziny przed gotowaniem namoczyć ciecierzycę w dużej ilości zimnej wody. Namoczoną ciecierzycę odsączyć i opłukać.
Krok 2
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w ćwiartki. Oderwać listki kolendry od łodyżek, łodyżki wyrzucić. Wszystkie składniki umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Doprawić solą i pieprzem i miksować przez 30 sekund przy prędkości 12. Masę zebrać szpatułką ze ścianek misy.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0.3
Krok 3
Miksować przez kolejne 30 sekund. Znowu zebrać masę szpatułką i ponownie miksować przez 30 sekund. Masa nie powinna być całkowicie jednolita; powinny być w niej drobne cząstki. Mokrymi rękami uformować małe kulki. Dość mocno je ubić, by zachowały kształt podczas smażenia. Smażyć na patelni przez 2 minuty z każdej strony.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1