przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

500 g CIECIERZYCA SUCHA

1 szt. CEBULA

3 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 łyżka SEZAM

0.5 pęczek KOLENDRA

1 łyżeczka MIELONY KMIN RZYMSKI

1 łyżeczka SODA OCZYSZCZONA

1 łyżka MĄKA Z CIECIERZYCY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Na 24 godziny przed gotowaniem namoczyć ciecierzycę w dużej ilości zimnej wody. Namoczoną ciecierzycę odsączyć i opłukać.

Krok 2

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w ćwiartki. Oderwać listki kolendry od łodyżek, łodyżki wyrzucić. Wszystkie składniki umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Doprawić solą i pieprzem i miksować przez 30 sekund przy prędkości 12. Masę zebrać szpatułką ze ścianek misy.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0.3

Krok 3

Miksować przez kolejne 30 sekund. Znowu zebrać masę szpatułką i ponownie miksować przez 30 sekund. Masa nie powinna być całkowicie jednolita; powinny być w niej drobne cząstki. Mokrymi rękami uformować małe kulki. Dość mocno je ubić, by zachowały kształt podczas smażenia. Smażyć na patelni przez 2 minuty z każdej strony.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 1