Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. W misie z założoną trzepaczką umieścić jajka i żółtka, cukier, mąkę i skrobię. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 6, dodając jednocześnie mleko. Założyć zatyczkę w pokrywie i na 12 minut uruchomić program Dessert przy prędkości 4 i temperaturze 90°C. Dodać wanilię i miksować przez 1 minutę przy prędkości 7. Krem umieścić w rękawie cukierniczym. Umyć misę
program: Desery
Krok 2
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić 250 ml wody, masło isól. Podgrzewać przez 8 minut przy prędkości 3 i temperaturze 90°C. Dodać mąkę i miksować przez 2 minuty przy prędkości 6. Przełożyć ciasto do innego naczynia, umyć misę w zimnej wodzie. Z powrotem umieścić ciasto w misie. Miksować przy prędkości 7, dodając po jednym jajku. Miksować dalej przez 2 minuty.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 90
prędkość: 3
czas: 8
Krok 3
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto umieścić w rękawie cukierniczym. Formować wałki długości 12 cm. Piec przez 20-25 minut.
Krok 4
Delikatnie odcinać górną część eklerek i przekładać jej kremem.