przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Dyniowe ciasteczka owsiane

recipe time 60 min
recipe portion 12 porcji

500 g PŁATKI OWSIANE

150 g pestki słonecznika

200 g puree z dyni

150 g MASŁO

1 łyżeczka CYNAMON

6 łyżka syrop z agawy


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie Tefala umieść ostrze ultrablade, przełóż puree z dyni, masło podzielone na mniejsze kawałki, płatki owsiane, cynamon, syrop klonowy oraz ziarna słonecznika. Przy prędkości 6 mieszaj wszystko przez 10 sekund, następnie wyjmij ostrze, składniki dalej połącz za pomocą łopatki, a następnie wyrób dłonią na jednolite ciasto. Jeżeli masa będzie zbyt sucha dodaj do niej więcej purée z dyni, jeżeli natomiast będzie zbyt lepka dosyp więcej płatków owsianych.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 1

Krok 2

Przygotowaną masę wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, za pomocą łyżki nabieraj porcje ciasta i formułuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, następnie spłaszczaj je w dłoni nadając kształt ciastka. Ciasteczka układaj na blasze w lekkich odstępach, piecz partiami w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 12-14 minut. Po upieczeniu delikatnie przełóż je na metalową kratkę, aby ostygły. Przechowuj w szczelnym pojemniku.