Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie Tefala umieść ostrze ultrablade, przełóż puree z dyni, masło podzielone na mniejsze kawałki, płatki owsiane, cynamon, syrop klonowy oraz ziarna słonecznika. Przy prędkości 6 mieszaj wszystko przez 10 sekund, następnie wyjmij ostrze, składniki dalej połącz za pomocą łopatki, a następnie wyrób dłonią na jednolite ciasto. Jeżeli masa będzie zbyt sucha dodaj do niej więcej purée z dyni, jeżeli natomiast będzie zbyt lepka dosyp więcej płatków owsianych.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1
Krok 2
Przygotowaną masę wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, za pomocą łyżki nabieraj porcje ciasta i formułuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, następnie spłaszczaj je w dłoni nadając kształt ciastka. Ciasteczka układaj na blasze w lekkich odstępach, piecz partiami w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 12-14 minut. Po upieczeniu delikatnie przełóż je na metalową kratkę, aby ostygły. Przechowuj w szczelnym pojemniku.