Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W osobnym rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim masło i odstawiamy do przestudzenia
Krok 2
Do misy dodajemy jajka, cukier brązowy, cukier waniliowy, drożdże
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 1
Krok 3
Do ubitych jajek dodajemy mąką, mleko z masłem
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 2
Krok 4
Po zakończonym wyrabianiu, ciasto odstawiamy do wyrośnięcia
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 35
prędkość: 0
czas: 60
Krok 5
W dodatkowej misie mieszamy ser, cukier puder i rodzynki
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 2
Krok 6
Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószony mąką blat. Wałkujemy na grubość ok 2 cm. Szklanką wykrawamy koła, wypukłą stroną łyżeczki robimy delikatnie wgłębienie na środku i nakładamy ser. Odstawiamy na 40 min do wyrośnięcia. Brzegi smarujemy jajkiem i pieczemy 25-30 min, w 180 stopniach, aż beda złote