Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
ciasto maślanka drożdże, 2 łyżki mąki i cukier wkładamy do misy z ostrzem do wyrabiania ciasta obroty 5 temp 50 czas 1 min następnie dodajemy pozostałe składniki Pastry P1 zmniejszyć czas do 1min 10s
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 2
kruszonka 100g miękkiego masła 100g cukru 200g mąki wkładamy do misy CC z ostrzem do wyrabiania ciasta obroty 10 czas 35s , wyjąć z misy i na chwilę do lodówki Po zakończeniu wyrastania formujemy dowolne bułki i malujemy mlekiem a potem ścieramy kruszonkę na tarce jarzynowej. Pieczemy 25 min w temp 180C Można polać lukrem
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 0