przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Domowy sos barbecue

recipe time 35 min
recipe portion 3 porcje

1 kg POMIDORY

3 szt. CEBULA

4 ząbek CZOSNEK

1 łyżka sól wędzona

2 łyżka CUKIER

2 szt. SUSZONE ŚLIWKI

2 słoik PRZECIER POMIDOROWY

2 łyżka przecier paprykowy

2 łyżka OLEJ

``1 łyżka ocet jabłkowy


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Pomidory nacinamy, sparzamy wrzątkiem i po kilku minutach obieramy ze skórki. Cebulę i czosnek obieramy, przekładamy do misy z załączonym nożem ultrablade. Miksujemy na najwyższych obrotach przez 10 sekund, zatrzymujemy urządzenie, zgarniamy warzywa i ponownie włączamy na 10 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 20

Krok 2

Zmieniamy ostrze na mieszadło, dolewamy olej i smażymy przez 5 minut w programie Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Ponownie zmieniamy mieszadło na ostrze, wrzucamy pomidory i pozostałe składniki. Uruchamiamy program Slow Cook P1, wyciągamy zatyczkę od ujścia pary, a po skończeniu pracy miksujemy na obrotach 12 przez ok 30 sekund. Przekładamy do słoiczków, zamykamy i odstawiamy do góry dnem aż do wystudzenia. Gotowe przechowujemy w lodówce.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)