Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Pomidory nacinamy, sparzamy wrzątkiem i po kilku minutach obieramy ze skórki. Cebulę i czosnek obieramy, przekładamy do misy z załączonym nożem ultrablade. Miksujemy na najwyższych obrotach przez 10 sekund, zatrzymujemy urządzenie, zgarniamy warzywa i ponownie włączamy na 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 20
Krok 2
Zmieniamy ostrze na mieszadło, dolewamy olej i smażymy przez 5 minut w programie Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Ponownie zmieniamy mieszadło na ostrze, wrzucamy pomidory i pozostałe składniki. Uruchamiamy program Slow Cook P1, wyciągamy zatyczkę od ujścia pary, a po skończeniu pracy miksujemy na obrotach 12 przez ok 30 sekund. Przekładamy do słoiczków, zamykamy i odstawiamy do góry dnem aż do wystudzenia. Gotowe przechowujemy w lodówce.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)