Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Domowy pasztet

recipe time 180 min
recipe portion 30 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

300 g szynka wieprzowa surowa

400 g udziec z indyka

300 g WOŁOWINA NA GULASZ ( Z UDZĆA LUB ŁOPATKI)

150 g WĄTRÓBKA Z KURCZAKA

100 g CEBULA

150 g KORZEŃ SELERA

5 szt. JAJKA

50 g BUŁKA TARTA

0,5 płaskich łyżeczek GAŁKA MUSZKATOŁOWA

1 płaskich łyżeczek CZARNY PIEPRZ

1 łyżeczka SÓL

1 g TYMIANEK świeży

1 łodyżka rozmaryn


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Mięsa i cebule kroimy z na średniej wielkości kawałki i podsmażamy. Jeśli są bardzo chude można dodać troszkę oleju lub smalcu.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 2

Dodajemy ok 300 ml wody i selera i dusimy do miękkości ok. 40 min.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 3

Czekamy aż całość przestygnie a następnie wymieniamy mieszadło na ostrze tnące. Dodajemy przyprawy, jajka, bułkę i miksujemy do uzyskania pożądanego stopnia rozdrobnienia.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 5

Krok 4

Naczynie do pieczenie możemy posmarować tłuszczem jeśli ma tendencję do przywierania. Formy z powłoką teflonową czy silikonową nie smaruje. Przekładamy masę i wyrównujemy. Pieczemy 60 min w temperaturze 200 °C.