Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Mięsa i cebule kroimy z na średniej wielkości kawałki i podsmażamy. Jeśli są bardzo chude można dodać troszkę oleju lub smalcu.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 2
Dodajemy ok 300 ml wody i selera i dusimy do miękkości ok. 40 min.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 3
Czekamy aż całość przestygnie a następnie wymieniamy mieszadło na ostrze tnące. Dodajemy przyprawy, jajka, bułkę i miksujemy do uzyskania pożądanego stopnia rozdrobnienia.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 5
Krok 4
Naczynie do pieczenie możemy posmarować tłuszczem jeśli ma tendencję do przywierania. Formy z powłoką teflonową czy silikonową nie smaruje. Przekładamy masę i wyrównujemy. Pieczemy 60 min w temperaturze 200 °C.