Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Wszystkie składniki pasty rozdrabniamy ostrzem do siekania na prędkości 11 przez 40 sekund, minimum raz przerywając siekanie i zgarniając warzywa z bocznych ścianek misy.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Zmieniamy ostrze na mieszadło, nastawiamy tem. 120 stopni i dodajemy pokrojonego kurczaka. Ustawiamy prędkość mieszania 1 i czas 7 min, aż kurczak sie podsmaży z pastą curry. Do podsmażonego mięsa z warzywami wlewamy płyny: mleko kokosowe i bulion.
program: manualny
temperatura: 120
prędkość: 1
czas: 7
Krok 3
Nakładamy koszyczek do parowania na który wysypujemy przepłukany ryż i nastawiamy program do parowania P2. Kiedy ryż będzie gotowy zdejmujemy koszyk i dodajemy pokrojone warzywa: cukinie i kapustki. Ustawiamy czas 5 min, temp. 120 stopni i gotujemy curry. Podajemy z ryżem i świeżą kolendrą.
program: Gotowanie na parze