Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wlewamy 2 szklanki wody niegazowanej i 1 szklankę wiórek. Ustawiamy:
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 75
prędkość: 4
czas: 1
Krok 2
Po podgrzaniu miksujemy:
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 3
Krok 3
Naszą mieszaninę przekładamy do gęstego sitka (lub zwykłego wyłożonego gazą) i odciskamy cały płyn.
Krok 4
Pozostałe na sitku wiórki wkładamy z powrotem do misy. Wlewamy pozostałe 2 szklanki wody niegazowanej i ponownie podgrzewamy, ustawiając:
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 75
prędkość: 4
czas: 1
Krok 5
Podgrzaną mieszaninę miksujemy:
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 3
Krok 6
Ponownie odciskamy płyn na sitku. Z 4 szklanek wody wychodzi ok. 3 szklanki mleka kokosowego. Takie mleko może być przechowywane do 3 dni w lodówce. Po schłodzeniu, w górnej warstwie zbiera się olej kokosowy, który może być używany również jako kosmetyk.