przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

1 szklanka ml WIÓRKI KOKOSOWE

4 szklanki ml woda niegazowana


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wlewamy 2 szklanki wody niegazowanej i 1 szklankę wiórek. Ustawiamy:

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 75

prędkość: 4

czas: 1

Krok 2

Po podgrzaniu miksujemy:

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 3

Krok 3

Naszą mieszaninę przekładamy do gęstego sitka (lub zwykłego wyłożonego gazą) i odciskamy cały płyn.

Krok 4

Pozostałe na sitku wiórki wkładamy z powrotem do misy. Wlewamy pozostałe 2 szklanki wody niegazowanej i ponownie podgrzewamy, ustawiając:

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 75

prędkość: 4

czas: 1

Krok 5

Podgrzaną mieszaninę miksujemy:

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 3

Krok 6

Ponownie odciskamy płyn na sitku. Z 4 szklanek wody wychodzi ok. 3 szklanki mleka kokosowego. Takie mleko może być przechowywane do 3 dni w lodówce. Po schłodzeniu, w górnej warstwie zbiera się olej kokosowy, który może być używany również jako kosmetyk.