Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Warzywa myjemy i obieramy. Cebulę opalamy nad palnikiem. Nać pietruszki, selera i lubczyku myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. W misie Tefal Companion umieszczamy tarczę tnącą „C” i montujemy pokrywę szatkownicy. Ustawiamy prędkość 12 i przepuszczamy przez otwór marchewkę, pietruszkę, korzeń selera, pora oraz kapustę. Poszatkowane warzywa układamy wraz z pozostałymi: cebulą, czosnkiem oraz natkami na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia lub w elektrycznej suszarce. Co kilka godzin mieszamy, a w elektrycznej suszarce zmieniamy sita miejscami, co przyspieszy proces ich suszenia.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 5
Krok 2
Gotowe przekładamy do misy z założonym ostrzem do wyrabiania. Dokładamy ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, sól oraz suszone grzyby. Miksujemy wszystko na wysokich- 12 obrotach do uzyskania pożądanego efektu (u mnie ok minuty). Przekładamy do suchego słoika i szczelnie zakręcamy.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 3