Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Warzywa obrać i pokroić na większe kawałki. W misie Tefala umieścić ostrze do wyrabiania. Wrzucić pokrojone warzywa, zalać wodą, dodać przyprawy, olej i na wierzch umieścić liście natki pietruszki i lubczyka.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 2
Następnie zeskrobać warzywa ze ścianki misy, założyć miskę do gotowania na parze i ustawić obroty:1 temperatura: 100 stopni czas: 40 minut.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 100
prędkość: 1
czas: 40
Krok 3
Po tym czasie sprawdzić czy warzywa są już miękkie i następnie ustawić obroty: 8 temperatura: 100 stopni czas: 1 minuta (lub 2 jeśli chcecie bardziej gładką bulionetkę)
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 100
prędkość: 8
czas: 1