Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę obrać, grubo pokroić i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym, a następnie miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Zastąpić ostrze mieszadłem. Ząbki czosnku rozgnieść nożem, umieścić w misie razem z oliwą z oliwek i przyprawami. Na 4 minuty uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Dodać soczewicę, 0,7 l wody i mleczko kokosowe. Doprawić solą i pieprzem. Na 40 minut uruchomić program Slow Cook P2.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 4
Podawać na gorąco lub na zimno. RADA: Dhal Curry podawane w Indiach przypomina purée, gdyż łuskana czerwona soczewica łatwo się rozpada. Smakuje znakomicie z ryżem i posypane świeżą kolendrą.