Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założoną trzepaczką umieścić żółtka i cukier. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 6. Dodać mleko i wanilię, a następnie na 12 minut uruchomić program Dessert przy temperaturze 85°C (bez zatyczki w pokrywie).
program: Desery
Krok 2
Wyłożyć miseczki folią spożywczą. Listki żelatyny umieścić w naczyniu z zimną wodą i moczyć je przez 5 minut.
Krok 3
Po zakończeniu programu odsączyć żelatynę i włożyć do misy. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 6. Przelać masę do miseczek i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1
Krok 4
Deser wyłożyć na talerz i udekorować czerwonymi owocami. RADA: Jeśli chcemy nadać określony smak deserowi, razem z żelatyną należy dodać sos ze zmiksowanych owoców jagodowych lub kakao w proszku.