Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie umieścić ciasteczka, roztopione masło i masło orzechowe. Wyrobić masę, którą wykładamy na grubość ok 1 cm na wysmarowane tłuszczem dno tortownicy.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 1
Krok 2
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 °C bez termoobiegu. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. W misie umieścić sery i po minucie dodawać po jednym jajku i delikatnie dodawać resztę składników. Mieszać tylko do połączenia w jednolitą masę, starając sienie napowietrzyć ciasta. Masę wylać na ciasteczkowy spód i piec w kąpieli wodnej przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze 90 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. W mojej wersji po wystudzeniu, wierzch smaruję cienką warstwą lemon curd i polewam kolorowym mirror glaze
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 3