przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Dekadencki sernik z białą czekoladą

recipe time 120 min
recipe portion 16 porcji

500 g MIELONY TWARÓG

250 g SEREK MASCARPONE

250 g KREMOWY SEREK NATURALNY (NP.PHILADELPHIA)

3 łyżka MĄKA ZIEMNIACZANA

150 ml SŁODZONE MLEKO SKONDENSOWANE

5 szt. JAJKA

300 g BIAŁA CZEKOLADA

1 gałązka WANILIA

250 g CIASTKA OREO

2 łyżka ROZTOPIONE MASŁO

5 łyżka masło orzechowe


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie umieścić ciasteczka, roztopione masło i masło orzechowe. Wyrobić masę, którą wykładamy na grubość ok 1 cm na wysmarowane tłuszczem dno tortownicy.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 1

Krok 2

Piekarnik nagrzać do temperatury 175 °C bez termoobiegu. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. W misie umieścić sery i po minucie dodawać po jednym jajku i delikatnie dodawać resztę składników. Mieszać tylko do połączenia w jednolitą masę, starając sienie napowietrzyć ciasta. Masę wylać na ciasteczkowy spód i piec w kąpieli wodnej przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze 90 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. W mojej wersji po wystudzeniu, wierzch smaruję cienką warstwą lemon curd i polewam kolorowym mirror glaze

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 3