Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Daktyle włóż do misy miksera, zalej wodą do poziomu minimum.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 100
prędkość: 0
czas: 5
Krok 2
Odcedź daktyle.
Krok 3
Dodaj kakao i olej kokosowy. Załóż koszyczek do gotowania na parze.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 1
prędkość: 10
czas: 1
Krok 4
Dodaj orzeszki.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 1
Krok 5
Gotową czekoladę przełóż do naczynia wyłożonego folią spożywczą. Masę wyrównaj szpatułką i ułóż ulubione dodatki. Gotową czekoladę daktylową wsadź do lodówki do stwardnienia masy (najlepiej na całą noc). Jeśli chcesz, aby czekolada była bardziej gorzka - dodaj więcej kakao, jeśli chcesz aby czekolada była bardziej twarda - dodaj więcej oleju kokosowego.