Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Czerwone curry z rybą, fasolką i batatami

recipe time 30 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

2 łyżka oleju roślinnego

1 szt. cebula, pokrojona w plasterki

2 ząbek czosnku, pokrojone w plasterki

2 łyżka czerwonej pasty curry

300 ml bulionu drobiowego

150 ml mleka kokosowego

350 g batatów, obranych i pokrojonych w grubszą kostkę

200 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i przekrojone na połówki

750 g mięsistej ryby, pokrojonej w grubą kostkę

200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki lub ćwiartki

3 łyżka SOKU Z LIMONKI

1 łyżka sosu rybnego


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy TCC wyposażonej w mieszadło dodaj olej, cebulę i czosnek i uruchom program P1 slow cook na 3 minuty. Następnie dodaj pastę curry i uruchom program P1 slow cook na następne 2 minuty.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 2

Dodaj bulion, mleko kokosowe, fasolę i ziemniaki i uruchom program P2 slow cook na 20 minut lub aż ziemniaki zmiękną.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 3

ziemniaki zmiękną. Dodaj rybę i pomidorki i uruchom P2 slow cook na 5 minut. Dopraw sokiem z limonki, sosem rybnym i cukrem do smaku.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 4

Podawaj danie z makaronem ryżowym posypane kolendrą.