Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Twardą część schłodzonego mleczka kokosowego umieścić w misie miksera. Założyć mieszadło do ubijania. Ubić na sztywno, uważając aby nie zważyć śmietanki. W razie konieczności ubijać dalej, patrzeć co 10 sek czy śmietana się ubiła.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 3
Krok 2
Ubitą śmietankę przełożyć do miski. Do misy Tefala CC zmienić mieszadło, na mieszadło do wyrabiania, włożyć obrane awokado, kakao i syrop daktylowy oraz miskę do gotowania na parze, aby zmniejszyć pojemność głównej misy. Ustawić obroty:6 czas: 30s. Zmiksować.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 0
Krok 3
Połączyć ubite mleczko kokosowe z czekoladową masą z awokado. Przełożyć do foremek na lody lub do jednego pojemnika. Wsadzić do zamrażalki na min 2-3h. W międzyczasie można masę przemieszać. Przed podaniem wyjąć z zamrażalnika aby lody delikatnie się rozmroziły. Podawać posypane wiórkami kokosowymi i polane syropem daktylowym.