Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Orzechy prażymy na suchej patelni, a następnie ok 80g przekładamy do misy TC z założonym ostrzem ultra blade. Dodajemy cukier, tłuszcz kokosowy i kakao. Zakładamy koszyczek. Ustawiamy prędkość 10 i siekamy przez ok 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 10
Krok 2
Zgarniamy łopatką z brzegów misy, dodajemy szczyptę soli i aromat waniliowy i ponownie uruchamiamy program na prędkość 6, temp. 80st C. i czas 5 minut. Gotowy krem przekładamy do sylikonowej formy na czekoladę lub do naczynia wyłożonego folią spożywczą. Wbijamy kawałki orzechów i posypujemy pokruszonymi pierniczkami. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, po czym odwracamy do góry dnem, wyciągamy i polewamy roztopioną czekoladą mleczną.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 80
prędkość: 6
czas: 5