przepisy

Czekolada orzechowa z piernikiem

recipe time 6 min
recipe portion 1 poracja

80+20 g ORZECHY LASKOWE

80 g olej kokosowy

30 g KAKAO

100 g CUKIER

1 łyżeczka AROMAT WANILIOWY

1 szczypyta SÓL

30 g zmielone pierniki

6 kostka MLECZNA CZEKOLADA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Orzechy prażymy na suchej patelni, a następnie ok 80g przekładamy do misy TC z założonym ostrzem ultra blade. Dodajemy cukier, tłuszcz kokosowy i kakao. Zakładamy koszyczek. Ustawiamy prędkość 10 i siekamy przez ok 10 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 10

Krok 2

Zgarniamy łopatką z brzegów misy, dodajemy szczyptę soli i aromat waniliowy i ponownie uruchamiamy program na prędkość 6, temp. 80st C. i czas 5 minut. Gotowy krem przekładamy do sylikonowej formy na czekoladę lub do naczynia wyłożonego folią spożywczą. Wbijamy kawałki orzechów i posypujemy pokruszonymi pierniczkami. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, po czym odwracamy do góry dnem, wyciągamy i polewamy roztopioną czekoladą mleczną.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 80

prędkość: 6

czas: 5