Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Włącz piekarnik i ustaw go na 180°C i natłuść blaszkę o wymiarach około 21×12 cm. W celu przygotowania ciasta w TCC, włóż do misy wyposażonej w końcówkę do ciasta lub tnącą wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodaj jogurt, cukier, jaja, skórkę cytrynową, ekstrakt z wanilii i olej i uruchom TCC na 2 minuty przy prędkości 8.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 2
Krok 2
Wymieszaj jagody z 1 łyżką mąki i delikatnie wmieszaj je do przygotowanego ciasta. Przełóż ciasto do przygotowanej blaszki, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut lub do suchego patyczka..
Krok 3
W celu przygotowania lukru, wymieszaj rózgą cukier puder, sok z cytryny i ekstrakt z wanilii. Gdyby był zbyt gęsty dolewaj po odrobinie mleka cały czas mieszając, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Krok 4
Wyjmij upieczone ciasto z piekarnika i odstaw na około 10 minut. Następnie wyjmij je z blaszki na kratkę, pod którą umieść blaszkę do pieczenia lub folię aluminiową. Gdy ciasto już przestygnie, polej je przygotowanym lukrem.