Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Płatki róży dokładnie i starannie przebieramy. Obcinamy białe końcówki i usuwamy robaczki- jeśli takowe są. Płatki róż wrzucamy do misy z założonym ostrzem ultra blade. Dodajemy 50g cukru i zakładamy koszyczek. Miksujemy przez minutę na prędkości 8, zgarniając szpatułką przynajmniej dwa razy z boków misy.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 1
Krok 2
Następnie zamieniamy ostrze na mieszadło, dodajemy pozostały cukier i na trybie puls miksujemy przez 2 minuty. Gotowy cukier rozsypujemy cienką warstwę na blaszce i suszymy do słońca pod bawełnianą ściereczką. Co kilka godzin możemy przemieszać, by się nie posklejał, a jeśli to nie pomoże, to całkowicie suchy cukier ponownie wrzucamy do TC z ostrzem do wyrabiania. Uruchamiamy na kilka sekund turbo i przesypujemy cukier do szczelnych słoiczków.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 2