przepisy

70 g PŁATKI DZIKIEJ RÓŻY

300 g DROBNY CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Płatki róży dokładnie i starannie przebieramy. Obcinamy białe końcówki i usuwamy robaczki- jeśli takowe są. Płatki róż wrzucamy do misy z założonym ostrzem ultra blade. Dodajemy 50g cukru i zakładamy koszyczek. Miksujemy przez minutę na prędkości 8, zgarniając szpatułką przynajmniej dwa razy z boków misy.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 1

Krok 2

Następnie zamieniamy ostrze na mieszadło, dodajemy pozostały cukier i na trybie puls miksujemy przez 2 minuty. Gotowy cukier rozsypujemy cienką warstwę na blaszce i suszymy do słońca pod bawełnianą ściereczką. Co kilka godzin możemy przemieszać, by się nie posklejał, a jeśli to nie pomoże, to całkowicie suchy cukier ponownie wrzucamy do TC z ostrzem do wyrabiania. Uruchamiamy na kilka sekund turbo i przesypujemy cukier do szczelnych słoiczków.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 2