przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

CRÈME ANGLAISE

recipe time 18 min
recipe portion 5 porcji

4 szt. ŻÓŁTKA

80 g CUKIER

500 ml MLEKO W TEMPERATURZE POKOJOWEJ

1 laska WANILIA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Żółtka i cukier umieścić w misie z założoną trzepaczką. Miksować przez minutę przy prędkości 4. Po 30 sekundach przez otwór w pokrywie dodać ziarenka wanilii (laskę wanilii przepołowić wzdłuż na poł i nożem wyskrobać ziarenka) i mleko.

Krok 2

Na 10 minut uruchomić program Dessert przy prędkości 4 i temperaturze 85°C. Po tym czasie nastawić prędkość 7 przy temperaturze 100ºC na 3 minuty.

Krok 3

Natychmiast przelać do miseczek i schłodzić w lodówce. RADA: Sos można stosować do polania ciast, owoców lub lodów.