Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Pomarańczę i cytrynę sparzyć. Obierakiem do cytrusów lub tarką zetrzeć skórkę.
Krok 2
W misie z założonym mieszadłem umieścić mleko, 60 g cukru, cynamon i skórkę. Podgrzewać przez 15 minut przy prędkości 3 i temperaturze 90°C. Zmiksowaną masę przecedzić.
program: manualny
temperatura: 90
prędkość: 3
czas: 15
Krok 3
Misę umyć i założyć trzepaczkę. W misie umieścić jajka, żółtka, mąkę, skrobię i resztę cukru. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 6. Po 30 sekundach przez otwór w pokrywie dodać mleko.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1
Krok 4
Na 15 minut uruchomić program Dessert przy prędkości 5 i temperaturze 90°C. Po zakończeniu programu miksować przez 30 sekund przy prędkości 7, by nadać kremowi jednolitą konsystencję.
program: Desery
Krok 5
Rozdzielić krem na 6 kokilek i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać brązowym cukrem i skarmelizować cukier palnikiem lub pod grillem w piekarniku.