Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rabarbar obrać i pokroić w kostkę o boku 2 cm. Oprószyć 150 g cukru. Odstawić na 40 minut.
Krok 2
W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić jajka, mleko, śmietanę, pozostały cukier i ekstrakt waniliowy. Miksować przez 2 minuty przy prędkości 10. Po 30 sekundach przez otwór w pokrywie dodać mąkę.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 2
Krok 3
Wlać ciasto do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką formy i odstawić. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
Krok 4
Rabarbar odsączyć i umieścić w koszyku do gotowania na parze. Do misy wlać 0,7 l wody i umieścić w niej koszyk. Na 12 minut uruchomić program Steam P1.
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 5
Ugotowany rabarbar rozsypać na cieście i piec przez 35 minut