Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Zrobić karmel: w misie z założonym mieszadłem umieścić 100 g śmietany, cukier, miód i 50 g masła. Gotować bez zatyczki w pokrywie przez 25 minut przy temperaturze 125°C i prędkości 4.
Krok 2
Gdy karmel będzie gotowy, dodać śmietanę i resztę masła. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 5. Uważając, by się nie oparzyć, wyjąć karmel i odstawić do wystygnięcia. Misę umyć.
Krok 3
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
Krok 4
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić mąkę wymieszaną z proszkiem, pokrojoną pastę migdałową, wystudzony karmel i jajka. Na 3 minuty i 40 sekund uruchomić program Pastry P3.
program: Ciasta (P3)
Krok 5
Przelać ciasto do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką blachy. Piec przez 40 minut. RADA: Do ciasta można dodać pokrojone w kostkę jabłko.