Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Figi i szynkę pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę z oliwek, białe wino i sól. Uruchomić program Pastry P3.
program: Ciasta (P3)
Krok 3
Wyłożyć blachę do ciasta papierem do pieczenia. Po zakończeniu programu dodać figi, szynkę, orzechy i ser, a następnie miksować przez 30 sekund przy prędkości 6.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 0
Krok 4
Przelać ciasto do blachy i piec przez około 40 minut. Jeśli pod koniec pieczenia ciasto jest zbyt przypieczone na wierzchu, przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Przed podaniem odstawić do wystygnięcia. RADA: Figi można zastąpić oliwkami, a ser kozi – serem comté.