przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

CIASTO Z FIGĄ, SZYNKĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI

recipe time 55 min
recipe portion 4 porcje

100 g SUSZONE FIGI

120 g SUROWA SZYNKA

2 łyżka ORZECHY WŁOSKIE

170 g MĄKA PSZENNA

4 szt. JAJKA

2 łyżeczka PROSZKU DO PIECZENIA

50 ml OLIWA Z OLIWEK

10 ml BIAŁE WINO

80 g SER KOZI

3 szczypta GRUBA SÓL MORSKA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Figi i szynkę pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę z oliwek, białe wino i sól. Uruchomić program Pastry P3.

program: Ciasta (P3)

Krok 3

Wyłożyć blachę do ciasta papierem do pieczenia. Po zakończeniu programu dodać figi, szynkę, orzechy i ser, a następnie miksować przez 30 sekund przy prędkości 6.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 0

Krok 4

Przelać ciasto do blachy i piec przez około 40 minut. Jeśli pod koniec pieczenia ciasto jest zbyt przypieczone na wierzchu, przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Przed podaniem odstawić do wystygnięcia. RADA: Figi można zastąpić oliwkami, a ser kozi – serem comté.