przepisy

CIASTO Z DYNIĄ, SEREM I BOCZKIEM

recipe time 55 min
recipe portion 4 porcje

200 g MIĄŻSZ DYNI

80 g BOCZEK

70 g TARTY SER COMTE

3 szt. JAJKA

60 g MASŁO

100 g MĄKA PSZENNA

2 łyżeczka PROSZEK DO PIECZENIA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Dynię, boczek i ser umieścić w misie z założonym ostrzem do wyrabiania. Miksować przez 30 sekund przy prędkości 11. Masę zebrać szpatułką ze ścianek na środek misy.

program: manualny

temperatura: 180

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Dodać jajka, masło, mąkę wymieszaną z proszkiem. Uruchomić program Pastry P3.

program: Ciasta (P3)

Krok 3

Wyłożyć blachę do ciasta papierem do pieczenia. Przelać ciasto do blachy i piec przez około 45 minut. Jeśli pod koniec pieczenia ciasto będzie zbyt spieczone na wierzchu, zmniejszyć temperaturę do 160°C. RADA: Ser comté można zastąpić serem kozim, a dynię cukinią.