Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Ciasto z truskawkami. Foremka 23x18 Przepis: 300 gram truskawek przekrojonych na pół 200 gram cukru ( może być mniej) 5 sztuk jajek 280 g mąki pszennej 150 ml oleju 2 łyżeczki cukru waniliowego cukier puder do posypania ciasta 10 g proszku do pieczenia 10 ml octu białego szczypta soli
Krok 2
Białka oddziel od żółtek. Do misy z akcesorium cukierniczym dodaj białka i szczyptę soli. obroty 8 czas 6 min Po minucie ubijania białek zacznij dodawać powoli cukier łyżka po łyżce. na samym końcu dodaj cukier waniliowy.
Krok 3
Do miseczki z żółtkami dodać proszek do pieczenia i ocet, szybko wymieszać widelcem, masa powinna zwiększyć swoją objętość.
Krok 4
Dodaj do białek masę z żółtek . Zamknij pokrywę i uruchom urządzenie. Przez otwór w misie powoli wlej olej. Obroty 6 czas 40
Krok 5
Następnie do misy dodaj mąkę w czterech porcjach: dodaj 70 g mąki obroty 6, czas 10 s dodaj 70 g mąki obroty 6, czas 10 s 70 g mąki obroty 6, czas 10 s 70 g mąki obroty 6, czas 10 s
Krok 6
Wyjmij akcesorium z misy, szpatułką zmieszaj ciasto w misie. Ciasto przełóż do formy posmarowanej masłem i wysypanej mąką, rozsyp truskawki na górze ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika temp 170 C, czas 40 min (do suchego patyczka).