Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Tortownica o średnicy 26 cm.
Krok 2
Masło pokroić na kawałki i dodać do misy z motylkiem lub akcesorium cukierniczym. Dodaj do misy cukier, sól i cukier waniliowy. Zamknij pokrywę i zdejmij korek. Obroty 6, czas 5 min
Krok 3
Teraz ustaw obroty 6, czas 2 min. Przez otwór w pokrywie dodawaj pojedynczo jajka cały czas mieszając.
Krok 4
Masę zgarnąć szpatułką ze ścianek na dno misy. Dodać mąkę przesianą przez sito, proszek do pieczenia. Obroty 6, czas 40s, (załóż korek w pokrywie)
Krok 5
Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia na wierzchu rozsyp borówki. Wstaw do nagrzanego piekarnika 160C, termoobieg na 70 min .