Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
1 dużą pomarańcze sparzyć i dobrze wyszorować, odciąć piętki następnie wraz ze skórka pokroić na ćwiartki, usunąć ze środka białą cześć i pestki.
Krok 2
Do misy z ostrzem do ciasta dodaj pomarańcze i zmiksuj. Obroty 10 czas 30 s
Krok 3
Wlej 120 ml mleka, 100 ml oleju , 220 gr cukru. Obroty 7 czas 2 minuty,
Krok 4
Dodaj do misy 3 jajka. Obroty 7, czas 1 minuta
Krok 5
Dodawaj przez otwór w pokrywie, po łyżce 300 gr mąki i 16 g proszku do pieczenia Obroty 7, czas 2 minuty
Krok 6
Następnie podnieść obroty do 10 i miksuj jeszcze minutę. Foremka 30*10 cm keksowe wyłożyć papierem do pieczenia, piec do suszenia patyczka 180 stopni ok 40 minut
Krok 7
Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą. Polewa do ciasta. 120 gr cukru pudru, sok z cytryny i pomarańczy kilka kropli, skórka otarta z pomarańczy, polać jeszcze gorące ciasto.