przepisy

CIASTO KASZTANOWO-MIGDAŁOWE

recipe time 50 min
recipe portion 5 porcji

70 g MĄKA RYŻOWA

70 g MĄKA KASZTANOWA

80 g PUREE Z MIGDAŁÓW

80 ml MLEKO MIGDAŁOWE

60 g BRĄZOWY CUKIER

2 szt. JAJKA

2 łyżeczka PROSZEK DO PIECZENIA

50 g SUSZONE OWOCE


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Nagrzać piekarnik do 180°C.

Krok 2

Umieścić wszystkie składniki w misie z założonym ostrzem do wyrabiania i uruchomić program Pastry P3.

program: Ciasta (P3)

Krok 3

Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia i wlać ciasto do blaszki.

Krok 4

Piec ok. 35 minut. RADA: Możesz dodać kawałki czekolady lub zastąpić purée z migdałów miodem kasztanowym. Purée z migdałów przygotujesz łatwo samemu – wystarczy dodać 150 g całych migdałów do robota i miksować przez 15 minut.