Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Ciasto: 200 g mąki pszennej 80 g zimnego masła 70 g cukru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Puszka brzoskwiń Do misy z ostrzem do ciasta dodać mąkę, masło pokrojone w małą kostkę. Cukier proszek do pieczenia. Obroty 10, czas 40s, Ciasto ma wyglądać jak piasek. Ciasto podzielić na dwie części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wysypać na blaszkę i u klepać ręka. Droga część przesyp do woreczka i włóż do zamrażalnika. Brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić na ćwiartki. Ułożyć je na cieście. Piekarnik nagrzej do 190 C, góra dół.
Krok 2
Masa: 3 białka 80 g cukru 300 g jogurtu naturalnego 1 budyń waniliowy Do misy z motylkiem dodaj białka. Ustaw obroty 7.czas 2min 30s, Ustaw obroty 7, czas 3 min i przez otwór w pokrywie powoli dodawaj cukier i budyń. Wyjmij motylek i delikatnie dodaj jogurt. Delikatnie zmieszaj masę szpatułką, tak by masa się połączyła. Masę wylej na ciasto z brzoskwiniami. Wyjmij ciasto z zsmrozalmika i rozkrusz na masie jogurtowej tworząc kruszonkę. Pieczemy ok 35 min w temp. 190 C