Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

recipe time 120 min
recipe portion 5 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

50 g. ŚWIEŻE DROŻDŻE

120 g. CUKIER

3 szt. JAJKA

250 ml. letnie mleko

115 ml. OLEJ

600 g. MĄKA PSZENNA

500 g. ŚLIWKI WĘGIERKI (ŚWIEŻE LUB MROŻONE)


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy TC z ostrzem do wyrabiania ciasta włożyć pokruszone drożdże, cukier, jajka, rozmieszane mleko i olej obryty 5 czas 2 min

Krok 2

Następnie ustaw potem obroty 1 temp 35 czas 8 min

Krok 3

Do misy dodać przesiana mąkę. Pastry p1. (zostawić do wyrastania 40 min)

Krok 4

Śliwki myjemy, przecinamy na polówki i wyjmujemy pestkę. Ciasto przekładamy na formę i układamy śliwki miąższem do góry.

Krok 5

Teraz czas na przygotowanie kruszonki. Kruszonka: 110 g mąki 100 g cukru pudru 100 g masła Cukier waniliowy Wszystkie składniki na kruszonkę do misy obroty 10 maja się połączyć w grudki czyli za długo nie mieszamy. Posypać kruszonką ciasto

Krok 6

Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy 40 min w 180 stopniach do suchego patyczka Smacznego.