Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy TC z ostrzem do wyrabiania ciasta włożyć pokruszone drożdże, cukier, jajka, rozmieszane mleko i olej obryty 5 czas 2 min
Krok 2
Następnie ustaw potem obroty 1 temp 35 czas 8 min
Krok 3
Do misy dodać przesiana mąkę. Pastry p1. (zostawić do wyrastania 40 min)
Krok 4
Śliwki myjemy, przecinamy na polówki i wyjmujemy pestkę. Ciasto przekładamy na formę i układamy śliwki miąższem do góry.
Krok 5
Teraz czas na przygotowanie kruszonki. Kruszonka: 110 g mąki 100 g cukru pudru 100 g masła Cukier waniliowy Wszystkie składniki na kruszonkę do misy obroty 10 maja się połączyć w grudki czyli za długo nie mieszamy. Posypać kruszonką ciasto
Krok 6
Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy 40 min w 180 stopniach do suchego patyczka Smacznego.