Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
do misy CC z ostrzem do ciasta dajemy ciepłe mleko drożdże, łyżeczkę cukru i łyżkę mąki,obroty 5 czas 30 s, rozczyn zostawiamy na 15 min, Rozpuścić masło, odstawić do schłodzenia.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 30
Krok 2
dodajemy do misy 2,5 szklanki mąki, sól, cukier, dynie, żółtka i Pastry P1, pod koniec powoli wlewamy masło, dodajemy rodzynki i płatki migdałów i dosypując pozostałą mąkę w razie potrzeby. Po skończeniu programu zagnieść ponownie, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i znowu odstawić na 20 min do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200°C około 40 minut do suchego patyczka
program: Ciasta - Chleb (P1)