przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

25 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

60 ml MLEKO

120 g CUKIER

480 g MĄKA PSZENNA

2 szt. ŻÓŁTKO

1 szczypta SÓL

50 g MASŁA

3 łyżka RODZYNKI

3 łyżka płatki migdałów

150 g upieczona dynia


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

do misy CC z ostrzem do ciasta dajemy ciepłe mleko drożdże, łyżeczkę cukru i łyżkę mąki,obroty 5 czas 30 s, rozczyn zostawiamy na 15 min, Rozpuścić masło, odstawić do schłodzenia.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 5

czas: 30

Krok 2

dodajemy do misy 2,5 szklanki mąki, sól, cukier, dynie, żółtka i Pastry P1, pod koniec powoli wlewamy masło, dodajemy rodzynki i płatki migdałów i dosypując pozostałą mąkę w razie potrzeby. Po skończeniu programu zagnieść ponownie, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i znowu odstawić na 20 min do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200°C około 40 minut do suchego patyczka

program: Ciasta - Chleb (P1)