przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Ciasto do pizzy (cienkie)

recipe time 30 min
recipe portion 2 porcje

500 g MĄKA PSZENNA

300 ml LETNIA WODA

0,5 łyżeczka SÓL

20 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy zakładamy ostrze do wyrabiania. Wsypujemy mąkę, w jednym miejscu robimy wgłębienie, do którego wrzucamy drobniutko pokruszone drożdże i troszeczkę wody. Zaczyn oprószamy mąką, a całą misę przykrywamy ściereczką i odstawiamy.

Krok 2

Kiedy zaczyn wyrośnie dodajemy resztę wody, oliwę i sól - prędkość 5, 1 minuta 30 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 5

czas: 1

Krok 3

Ciasto powinno wyrobić się w kulę. Wyciągamy ostrze. Ciasto dzielimy na 2 części, wkładamy do misy, zamykamy i zostawiamy do wyrastania - 20 minut, temperatura 30 stopni, prędkość 0. po wyrośnięciu bardzo cienko wałkujemy i przygotowujemy ulubioną pizzę.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 30

prędkość: 0

czas: 30