Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy zakładamy ostrze do wyrabiania. Wsypujemy mąkę, w jednym miejscu robimy wgłębienie, do którego wrzucamy drobniutko pokruszone drożdże i troszeczkę wody. Zaczyn oprószamy mąką, a całą misę przykrywamy ściereczką i odstawiamy.
Krok 2
Kiedy zaczyn wyrośnie dodajemy resztę wody, oliwę i sól - prędkość 5, 1 minuta 30 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 1
Krok 3
Ciasto powinno wyrobić się w kulę. Wyciągamy ostrze. Ciasto dzielimy na 2 części, wkładamy do misy, zamykamy i zostawiamy do wyrastania - 20 minut, temperatura 30 stopni, prędkość 0. po wyrośnięciu bardzo cienko wałkujemy i przygotowujemy ulubioną pizzę.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 30
prędkość: 0
czas: 30