przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Ciasto czekoladowo-dyniowe

recipe time 120 min
recipe portion 6 porcji

100 g. Gorzka czekolada, o zawartości min. 70% kakao

500 g. puree z pieczonej dyni hokkaido

100 g. ksylitol

4 szt. JAJKA

1 łyżka CUKIER WANILIOWY

60 g. olej kokosowy płynny

250 g. MĄKA PSZENNA

1 łyżeczka przyprawa do piernka

1 łyżeczka MIELONY CYNAMON

1/2 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka PROSZEK DO PIECZENIA

1 łyżka KAKAO


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Przygotuj formę keksową dł. 25 cm i wyłóż papierem do pieczenia.

Krok 2

Do misy z nożem do ciasta dodaj czekoladę pokrojoną w kostkę. obroty 9, czas 20 s

Krok 3

Następnie dodaj piure z dyni, kakao, ksylitol, jajka, cukier waniliowy i olej kokosowy. obroty 7 , czas 50 s

Krok 4

Dodaj do misy mąkę, przyprawę do piernika, cynamon, sodę i proszek do pieczenia. obroty 7 , czas 30 s

Krok 5

W razie potrzeby przemieszać łopatką. Masę przelać do przygotowanej wcześniej formy, wierzch wyrównać łopatką. Piec ok 50 min w temp. 180 C do suchego patyczka.