Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

200 g GORZKA CZEKOLADA

500 g MĄKA PSZENNA

5 łyżka KAKAO

4 szt. JAJKO

2 łyżeczka PROSZEK DO PIECZENIA

1 szczypyta SÓL

250 ml MLEKO

200 g MASŁO

100 g CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie umieścić trzepaczkę. Wlać 4 białka jaj i szczyptę soli. Miksować przez 5 min przy prędkości 8. Przełożyć do innego naczynia

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 5

Krok 2

Do misy włożyć ostrze do wyrabiania ciasta. Dodać masło i połamaną czekoladę - 100 g . Miksować 10 minut w temperaturze 45stopni przy prędkości 3.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 45

prędkość: 3

czas: 10

Krok 3

Szpatułka zebrać masę ze ścianek i dodać cukier, mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i kakao, żółtka, mleko . Uruchomić program Pastry P3

program: Ciasta (P3)

Krok 4

Po zakończeniu programu szpatułką wymieszać ciasto z ubitymi białkami. Całość wlać do natłuszczonej formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka).

Krok 5

Ostudzone ciasto polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą - 100g