Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie umieścić trzepaczkę. Wlać 4 białka jaj i szczyptę soli. Miksować przez 5 min przy prędkości 8. Przełożyć do innego naczynia
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 5
Krok 2
Do misy włożyć ostrze do wyrabiania ciasta. Dodać masło i połamaną czekoladę - 100 g . Miksować 10 minut w temperaturze 45stopni przy prędkości 3.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 45
prędkość: 3
czas: 10
Krok 3
Szpatułka zebrać masę ze ścianek i dodać cukier, mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i kakao, żółtka, mleko . Uruchomić program Pastry P3
program: Ciasta (P3)
Krok 4
Po zakończeniu programu szpatułką wymieszać ciasto z ubitymi białkami. Całość wlać do natłuszczonej formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka).
Krok 5
Ostudzone ciasto polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą - 100g