Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy Companion wlej 0,7 l wody. Włóż koszyk do gotowania na parze. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i umieść w koszyku. Nastaw parowanie na 20 minut. Ziemniaki przełóż do innej miski i rozgnieć je, aby uzyskać puree. Wylej pozostałą wodę.
program: Gotowanie na parze
Krok 2
Do misy włóż Ostrze Ultrablade i dodaj 1,5 łyżki masła. Nastaw program P1 na 130° C na 15 minut. Po 5 minutach włóż do misy dorsza oraz zielony groszek. Po zakończeniu programu do dorsza dodaj ziemniaki puree oraz jajko. Mieszaj 30 sekund.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Gotową masę podziel na placuszki wielkości 5 cm i opanieruj je w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na patelni na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony. Podawaj na ciepło z ulubioną sałatką.