Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Miękkie masło kroimy na kilka części, przekładamy wraz z cukrem do misy urządzenia z ostrzem do wyrabiania. Włączamy na obrotach 4 na 1 minutę. Po tym czasie dodajemy jajko i ponownie mieszamy przez ok 30 sekund. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy przez 2 minuty na prędkości 7. Gotowe ciasto owijamy folią i chłodzimy przez pół godziny w zamrażarce. Ciasto przekładamy na delikatnie podsypany mąką blat, wałkujemy na grubość 5 mm i foremkami wycinamy kształty. Nabijamy kolorowe drażetki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na 10 minut. Upieczone ciasteczka polewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 4
czas: 4