Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 160°C.
Krok 2
W misie z założoną trzepaczką umieścić białka jajek. Miksować przez 6 minut przy prędkości 7 (bez zatyczki w pokrywie).
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 6
Krok 3
Dodać cukier i miksować przez 2 minuty przy prędkości 6.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 2
Krok 4
Zebrać masę ze ścianek misy, dodać mielone migdały i likier. Miksować przez 20 sekund przy prędkości 6.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 0
Krok 5
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką wykładać na blachę małe porcje ciasta.
Krok 6
Piec przez 20 minut. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. RADA: Do ciasta można dodać 1 łyżkę likieru cytrynowego limoncello. Można też zastąpić mielone migdały mielonymi orzechami laskowymi.