przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Ciabta

recipe time 90 min
recipe portion 4 porcje

250 g mąki pszennej chlebowej typ 650

7 g SUSZONE DROŻDŻE

150 ml letniej wody

1 łyżeczka SÓL

1 ząbek ZĄBEK CZOSNKU

1 łyżka rozmaryn świeży

1 łyżka TYMIANEK świeży


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Mąkę mieszamy z drożdżami i solą. Wlewamy bardzo powoli 100 ml letniej wody. Gdy składniki zaczną się ze sobą łączyć i cała woda zniknie dodajemy do ciasta przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i posiekane drobno zioła. Wlewając powoli 50 ml wody dalej wyrabiamy ciasto. Zostawiamy na 1,5 godziny.

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 2

Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich spłaszczamy i lekko wałkujemy. Kładziemy na papierze do pieczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 minut w ciepłym miejscu. Piekarnik rozgrzewamy do 250 stopni. Chlebki pita pieczemy przez 7 minut, aż wyrosną i lekko się zarumienią. Po upieczeniu kroimy wzdłuż na pół, tworząc kieszonkę.