Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić 150 ml mleka i 15 ml wody. Podgrzewać przez 4 minuty przy prędkości 6 i temperaturze 100°C. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, białko i sól, a następnie miksować przez 30 sekund przy prędkości 4.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 100
prędkość: 6
czas: 4
Krok 2
Na oprószonym mąką blacie formować podłużne wałki. Smażyć na głębokim tłuszczu i odsączać na ręczniku papierowym. Posypać drobnym cukrem wymieszanym z cynamonem.
Krok 3
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić pokrojoną czekoladę, resztę mleka i wanilię. Na 8 minut uruchomić program Sauce przy prędkości 5 i temperaturze 80°C. Następnie przez 20 sekund miksować przy prędkości 10. Przelać do miseczki. Maczać churros w sosie. RADA: Do zrobienia tego deseru najlepiej byłoby dysponować maszynką do churros, dzięki której byłyby one równe i kształtne. Można ją zastąpić rękawem cukierniczym z końcówką w kształcie głęboko wciętej gwiazdki.
program: Sosy