przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

50 ml MLEKO

30 g MASŁO

70 g JOGURT GRECKI

160 g MĄKA PSZENNA

1/2 łyżeczka PROSZEK DO PIECZENIA

1/2 łyżeczka SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania wlewamy mleko i dodajemy masło - 90 stopni, prędkość 1, czas 1 minuta.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 90

prędkość: 1

czas: 1

Krok 2

Dodajemy jogurt - prędkość 5, czas 10 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 5

czas: 10

Krok 3

Cały czas mieszając na prędkości 5 stopniowo dodajemy przesianą mąkę, sól, proszek dopieczenia.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 5

czas: 30

Krok 4

Wyrobione ciasto zagniatamy w kulę i zostawiamy pod ściereczką do wyrośnięcia. Następnie dzielimy na 4 części, każdą rozwałkowujemy cienko i smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni (bez tłuszczu!)