Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do mini misy dodaj cebulę i czosnek. Misę włóż do dużej misy. Obroty 11, czas 30s Zamknąć pokrywę i nacisnąć START
Krok 2
Wyjmij pomidory ze słoika i odsącz je z oleju. Dodaj do mini misy pomidory Obroty 11, czas 1 min Zamknąć pokrywę i nacisnąć START
Krok 3
Do mini misy dodaj masło. Obroty 11, czas 50 s Zamknąć pokrywę i nacisnąć START
Krok 4
Masło pomidorowe wyjmij na miseczkę z mini misy i umyj ją.
Krok 5
Do mini misy włóż szpinak . Misę włóż do dużej misy. Obroty 13 (Pulse), temp 0, czas 1 min Zamknąć pokrywę i nacisnąć START
Krok 6
Wyjmij mini misę z misy i odstaw.
Krok 7
Do misy z ostrzem do ciasta dodaj letnią wodę , cukier, drożdże, jajko, olej oraz 100 g mąki pszennej. Obroty 4 , temp 40 C, czas 1 min Zamknąć pokrywę i nacisnąć START
Krok 8
Następnie ustaw Obroty 0 , temp 40 C, czas 15 min Zamknąć pokrywę i nacisnąć START
Krok 9
Dodaj 500 g mąki i sól oraz zmiksowany wcześniej szpinak. Porgram Pastry P1 Zamknąć pokrywę i nacisnąć START
Krok 10
Przygotuj tortownicę o średnicy 23-26 cm , dno wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temp 180 C. Ciasto przełóż na stolnicę posypaną mąką i zagnieć. Następnie ciasto uformować w duży płaski placek o grubości ok 4mm. Na ciasto rozsmarować masło pomidorowe przygotowane wcześniej ,ciasto pokroić w pasy o szerokości ok. 6-8 cm. Pasy złożyć jak harmonijkę i kolejno przekładać do natłuszczonej tortownicy.
Krok 11
Ciasto z formą włożyć do nagrzanego piekarnika na 40 min. Podawać schłodzone, odrywając ręką po kawałki chlebka od całości .