Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z ostrzem do ciasta dodaj wodę, cukier, drożdże, płatki górskie i 100 g mąki. Obroty 5, czas 1 min
Krok 2
Następnie ustaw obroty 0,temp 40 C, czas 15 min
Krok 3
Dodaj pozostałe produkty. Obroty 7, czas 2 min
Krok 4
Następnie ustaw program Pastry P 1
Krok 5
Gdy program się zakończy ustaw obroty 5 na 10 s
Krok 6
Przełóż ciasto do foremki moja jest silikonowa więc niczym jej nie smaruje, metalowe wyłóż papieren do pieczenia lub posmaruj olejem i posyp mąką lub płatkami owsianymi. Łyżką zamoczoną w zimnej wodzie wyrównaj górę ciasta. Pozostaw na 20 min. Nagrzej piekarnik do 190 C, góra-dół. Wstaw formę do piekarnika na 50 min. Piecz do suchego patyczka. Chleb wyjmij z formy i studz na kratce.