przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

CHLEB Z BOCZKIEM I SEREM

recipe time 45 min
recipe portion 4 porcje

5 g SUSZONE DROŻDŻE

200 ml MLEKO PÓŁTŁUSTE

350 g MĄKA PSZENNA

6 g SÓL

45 g MASŁO W TEMPERATURZE POKOJOWEJ

180 g SER COMTÉ

100 g WĘDZONY BOCZEK POKROJONY W KOSTKĘ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C.

Krok 2

Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania wlać mleko i dodać drożdże. Przez 3 minuty podgrzewać w temperaturze 40°C i przy prędkości 5. Dodać mąkę, sól i masło. Uruchomić program Pastry P1.

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 3

W międzyczasie ser pokroić w plastry. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjąć je z misy i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 4

Rozwałkować w kształt prostokąta. Centralnie ułożyć 1/3 sera i boczku, a następnie zawinąć je w ciasto. Bardzo delikatnie powtórzyć tę czynność dwa razy. Przykryć ciasto i pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia, z dala od przeciągów.

Krok 5

Piec przez 20-30 minut.