Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C.
Krok 2
Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania wlać mleko i dodać drożdże. Przez 3 minuty podgrzewać w temperaturze 40°C i przy prędkości 5. Dodać mąkę, sól i masło. Uruchomić program Pastry P1.
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 3
W międzyczasie ser pokroić w plastry. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjąć je z misy i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4
Rozwałkować w kształt prostokąta. Centralnie ułożyć 1/3 sera i boczku, a następnie zawinąć je w ciasto. Bardzo delikatnie powtórzyć tę czynność dwa razy. Przykryć ciasto i pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia, z dala od przeciągów.
Krok 5
Piec przez 20-30 minut.